Billeder af bands og solister – Hvorfor skal det altid være de samme billeder man laver af bands eller solister indenfor musikken? Enten er det billeder hvor de står på en scene i det fede scenelys eller også er det opstillede portrætter i en grå baggård sted i Århus.

Hvor er billederne af alt det hårde arbejde der foregår i de støvede og slidte øvelokaler rundt omkring Århus, Skanderborg og Silkeborg?

Hvorfor tager fotografen ikke ud på en almindelig øve aften og agerer fluen på væggen mens de kreative sjæle slipper tonerne løs for fulde gardiner mellem lyddæmpende æggebakker, gamle musikmagasiner og store drømme om en dag at stå på Orange scene på Rosklide festivalen og spille foran 10.000 eller flere musikglade fans.

musiker på scenen

Sveden, lugten og det hårde arbejde

Vi almindelige døde glemmer når vi står til en Mads Langer, Tina Dickow, Thomas Helmig, Sanne Salomonsen eller endda ved de internationale stjerners koncerter såsom U2, Metallica, Bruce Springsteen etc alt det forarbejde, der ligger forud for en pladeindspilning, eller for den sags skyld en koncert.

De uendelige mange timer i øvelokalet hvor, der er blevet diskuteret højlydt om et nummers komposition, opbygning, tempo etc. Hvor bandmedlemmer har debatteret hvem, der laver fejlene, hvem, der glemmer en overgang eller et break i et nummer. Og hvem der for ALT i verden ikke vil lave fejl før, under og efter en koncert. (Billeder af bands og solister)

Mangler du et øvelokale i Aarhus?

Drømmen?
Drømmen?

Hvorfor er et backstage pas så fedt? Billeder af bands og solister

Det er jo det vi alle drømmer om. Komme om bagved og se maskinrummet. Vi vil se alt det vi ikke ser når først facadespillet kører på scenen med den perfekte lyd og det perfekte lys. Det er jo netop derfor reality branchen har så stor succes. Her kommer man nemlig ind bagved mennesket.

Man ser alle siderne og hører alle fejlene. Intet og ingen er perfekte. Se bare på Metallicas “Some kind of Monster” video. Reddede den ikke lige et af verdens største bands uden de faktisk selv var klar over den terapeutiske del i den?

Den ærlighed, der lå i den. En mulighed for hver person i bandet og spole tilbage i livet og så på både “the good and the bad times”. Lad en fotograf fra Århus dokumentere end dag i øvelokalet. Vis hvem i er og lad fotografen fange jeres både stærke og svage øjeblikke, som band eller solister. I fortjener den opmærksomhed og måske, hvem ved – det kan være det åbner nye døre?

Kontakt fotografene her

Herunder kan i se lidt af de billeder vi fangede i øvelokalet i Aarhus

Guitarist Aarhus
sangerinde Aarhus
guitarforstærker
øvelokalet Aarhus
band foto
musik foto

Læs også: