Få styr på de grundlæggende teknikker og arbejdsmetoder i Adobe Photoshop. Lær spillereglerne for en effektiv og sikker arbejdsgang i billedbehandlingen illustreret ved praktiske eksempler. På kurset vil vi primært kigge på de basale værktøjer til optimering af billeder og grafik, og du vil få klarlagt begreber som lys og kontrast, farvekorrektion, skarphed, opløsning og billedstørrelse.

Photoshop er for den professionelle billedbehandler, der har brug for håndtering af større mængder billeder og ønsker god integration til andre grafiske produktionsværktøjer på det professionelle marked. Photoshop CS6 understøtter en række af de førende industri-standarder, der generelt er anvendt i den grafiske branche, eksempelvis PANTONE-farvekoder, CMYK-profiler til farvestyring, etc.

Kursets indhold

• DIGITAL BILLEDTEKNIK
Gennemgang af de væsentligste og mest basale teknikker, med henblik på god grundteknologisk forståelse.
• PRAKTISKE ØVELSER
De tekniske emner underbygges i videst muligt omfang af praktiske øvelser og afprøvning i Photoshop med konstant support.
• REAL LIFE PHOTOSHOP
Få indblik i enkle og realistiske arbejdsgange til en mere effektiv udnyttelse af programmet, uden kvalitetstab.

Kursets emner

Pixels kontra vektorer, farvedybde og mode, filformater, maleværktøjer, retouchering og manipulering, opløsning og billedstørrelse, resampling, selections/afmaskninger, channels, masks, transformering, beskæring, layers, korrektion af lys og farver, skarphedsfiltrering, filhåndtering og workflow, m.m.

Læs mere om fotokurser her

Forudsætninger

Du behøver intet kendskab til Photoshop eller digitale billeder for at kunne deltage. Du skal dog være i stand til at benytte en Windows-PC på almindeligt brugerniveau. Mac-brugere kan glæde sig over, at Photoshop er identisk på begge platforme.

Læs flere artikler: